KOSOVA

Debat i ashpër në Open, gazetarja përplaset me mjeken për masat e kontrollit në Rinas

Najada Çomo, Shefe e Shërbimit Infektiv në QSUT foli në Open në Top Channel për masat që po merr vendi jonë nga koronavirusi. “Në vendin tonë nuk ka vend për panik. Jemi një vend i vogël por nuk ka pasur asnjë rast dyshimi. Masat paraprake për të kuptuar të prekurit bëhen në pikat kufitare. Një ndër masat është matja e temperaturës dhe pyetësori’- tha doktoresha. Kjo deklaratë u kundërshtua nga gazetarja e Top Channel Alma Demiraj. “Doktoresha pyetësori bëhet por matja e temperaturës jo” – tha Demiraj.

“OBSH-ja e shpalli me datë 30 janar emergjencën globale. Pas emergjencës janë marrë masat’ iu kundërpërgjigj Eugena Tomini. Ende sot nuk matet nuk matet temperatura. I bëhet kontrolle vetëm atyre që vijnë nga zonat e Kinës- ndërhyri Demiraj. Jeni e keqinformuar në këtë pikë- tha Tomini.

Kjo tregon që ne jemi një vend pa standarte. Në Europë që ka standarte matet temperatura dhe matej përpara se të shpallej emergjencë globale- ndërhyri publicist Redi Shehu.

Najada Çomo, Shefe e Shërbimit Infektiv në QSUT foli në Open në Top Channel për masat që po merr vendi jonë nga koronavirusi. “Në vendin tonë nuk ka vend për panik. Jemi një vend i vogël por nuk ka pasur asnjë rast dyshimi. Masat paraprake për të kuptuar të prekurit bëhen në pikat kufitare. Një ndër masat është matja e temperaturës dhe pyetësori’- tha doktoresha. Kjo deklaratë u kundërshtua nga gazetarja e Top Channel Alma Demiraj. “Doktoresha pyetësori bëhet por matja e temperaturës jo” – tha Demiraj.

“OBSH-ja e shpalli me datë 30 janar emergjencën globale. Pas emergjencës janë marrë masat’ iu kundërpërgjigj Eugena Tomini. Ende sot nuk matet nuk matet temperatura. I bëhet kontrolle vetëm atyre që vijnë nga zonat e Kinës- ndërhyri Demiraj. Jeni e keqinformuar në këtë pikë- tha Tomini.

Kjo tregon që ne jemi një vend pa standarte. Në Europë që ka standarte matet temperatura dhe matej përpara se të shpallej emergjencë globale- ndërhyri publicist Redi Shehu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LAJME ME TE LEXUARA

To Top