Microsoft emëron Sam Altman drejtor të AI pas shkarkimit nga OpenAI

Microsoft ka emëruar Sam Altman dhe Greg Brockman, bashkë-themeluesit e OpenAI, për të udhëhequr një ekip të kërkimit të inteligjencës artificiale (AI). Shefi i Microsoft, Satya Nadella, ka konfirmuar këtë njoftim të hënën, duke shtuar se atyre do ju bashkohen nga një grup i ri i kolegëve, duke sugjeruar se shumë njerëz të tjerë nga […] The post Microsoft emëron Sam Altman drejtor të AI pas shkarkimit nga OpenAI appeared first on Albanian Post.

Microsoft emëron Sam Altman drejtor të AI pas shkarkimit nga OpenAI

Microsoft ka emëruar Sam Altman dhe Greg Brockman, bashkë-themeluesit e OpenAI, për të udhëhequr një ekip të kërkimit të inteligjencës artificiale (AI).

Shefi i Microsoft, Satya Nadella, ka konfirmuar këtë njoftim të hënën, duke shtuar se atyre do ju bashkohen nga një grup i ri i kolegëve, duke sugjeruar se shumë njerëz të tjerë nga OpenAI do të punësohen gjithashtu nga Microsoft.

Microsoft punëson ish-shefin e OpenAI, Sam Altman

Përveç kësaj, shumë anëtarë të OpenAI, përfshirë bashkëthemeluesin Greg Brockman, kanë ikur nga firma në shenjë proteste javën e kaluar.

Nadella ka shfaqur entuziazëm për këtë bashkëpunim dhe ka theksuar përkushtimin e Microsoft ndaj OpenAI, duke thënë se ata presin të ofrojnë resurse të nevojshme për suksesin e tyre. Investimi i madh i Microsoft në OpenAI, prej mbi 10 miliardë dollarësh, vazhdon të mbetet një shenjë e përkushtimit ndaj këtij startup-i.

The post Microsoft emëron Sam Altman drejtor të AI pas shkarkimit nga OpenAI appeared first on Albanian Post.